Day Trips From Thessaloniki

For Day trips and Excursions' descriptions in  English download our catalogues

by cliking on the buttons below or visit

our blog  Tsakirs Travel Blog


Ημερήσια Εκδρομή

Αμμουλιανή - Ουρανούπολη

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Το έχουμε πει «σαν την Χαλκιδική δεν έχει» πόσο μάλλον στο μοναδικό νησί της Χαλκιδικής, στην Αμουλιανή. Την Κυριακή 15 Ιουλίου φεύγουμε για διπλή ημερήσια εκδρομή στην Τρυπητή και την Αμουλιανή και την Ουρανούπολη.

 

Ξεκινάμε το πρωινό μας από την Θεσσαλονίκη για την όμορφη παραλία της Τρυπητής όπου από εκεί σας δίνουμε την ευκαιρία να περάσετε απέναντι στο νησί της Χαλκιδικής, την Αμουλιανή. Η οποία κρατάει την πράσινη ομορφιά και τις παραλίες της Χαλκιδικής παραμένοντας όμως αποκομμένη από την πολυκοσμία του νομού. Όσοι θέλουν μπορούν να συνεχίσουν στην Ουρανούπολη

 

H Ουρανούπολη είναι το κατώφλι του Άθω.  Ο τελευταίος κοσμικός τόπος στον οποίο φθάνει ο επισκέπτης που σκοπεύει να επισκεφθεί τη μοναστική πολιτεία.  Σήμερα η πόλη η θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα θέρετρα της βόρειας Χαλκιδικής. Διαθέτει αρκετά εστιατόρια και καταλύματα για διαμονή όπως, ενοικιαζόμενα δωμάτια, studios, επιπλωμένα διαμερίσματα και ξενοδοχεία που μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη καλό φαγητό και άνετη παραμονή. Τους θερινούς μήνες κάθε μέρα εκτελούνται κρουαζιέρες από το λιμάνι του χωριού στη δυτική πλευρά του Άθω, στις οποίες μπορεί κανείς να δει (από μακριά) όσα μοναστήρια βρίσκονται εκεί. Μπορεί ακόμη να χαρεί τη θάλασσα στις όμορφες και καθαρές ακτές όπως ακριβώς θα κάνουμε και εμείς.


Συμμετοχή:

12€ ημερήσια εκδρομή Ουρανούπολη

18€ ημερήσια εκδρομή Αμμουλιανή 

Ημερήσια Εκδρομή

Νικήτη - Λαγόμαντρα - Μαρμαράς

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018


Κυριακή 22 Ιουλίου διοργανώνουμε ημερήσια εκδρομή από Θεσσαλονίκη για την Νικήτη, τη Λαγόμανδρα και τον Μαρμαρά!!

 

Μια εκδρομή τρεις προορισμοί, ο καθένας με τη δική του ομορφιά και ιστορία! Η Νικήτη είναι η «πρωτεύουσα» το δήμου Σιθωνίας, ξεχωρίζει για τα τοπικά της προϊόντα που την έχουν κάνει διάσημη σ’όλο τον κόσμο. Εδώ θα βρείτε και το φημισμένο Μέλι Σιθωνίας! Ένας προορισμός ιδανικός για οικογενειακές διακοπές μας περιμένει να τον ανακαλύψουμε.

 

Ο Μαρμαράς είναι η πιο όμορφη πόλη του δεύτερου ποδιού, φτιαγμένος από πρόσφυγες θυμίζει περισσότερο νησί παρά με χωριό της Χαλκιδικής, πλαισιώνεται από δύο παραλίες και γειτονεύει πλέον με το διάσημο τουριστικό θέρετρο του Πόρτο Καρράς.

 

Ανάμεσα στη Νικήτη και τον Μαρμαρά ξετυλίγονται διάσημες παραλίες τους δεύτερου ποδιού,  για όσους τους αρέσουν οι τεμπέλικες στιγμές στη θάλασσα προτείνουμε να επισκεφθούν την παραλία της Λαγόμανδρας, εκεί μπορείτε να απολαύσετε στιγμές στην ελεύθερη παραλία, στο beach bar του ξενοδοχείου Lagomandra Beach  ή να κάνουν καταδύσεις με την ομάδα του Ocean diving Center.  Οι πιο τολμηροί μπορούν να νοικιάσουν ακόμη και βάρκα για να απολαύσουν με τον δικό τους στυλ τον Τορωναίο κόλπο.

 

Συμμετοχή:

12 € το άτομο

Πληροφορίες - Κρατήσεις

Τηλ: 2310 720 566

email: tsakiristravel@hotmail.com


Ημερήσια Εκδρομή Μετέωρα

Κάθε Κυριακή

Κάθε Κυριακή ταξιδεύουμε με ημερήσια εκδρομή  στα Μετέωρα.  Αναχωρούμε  ημερήσια εκδρομή στα Μετέωρα  Καλαμπάκα με τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων και τα ιστορικά μοναστήρια τους.

Είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψεις με λόγια την μαγεία και το δέος που δημιουργούν τα  Μετέωρα στους επισκέπτες τους.  Η πρώτη φορά που θα επισκεφθείς τα Μετέωρα είναι και η πιο συγκλονιστική, όλοι σου έχουν περιγράψει με τον τρόπο τους το τοπίο, έχεις δει φωτογραφίες και σκηνές ακόμη από ταινίες που έχουν γυριστεί.  Ωστόσο τίποτα δεν σε προετοιμάζει γι αυτό που πραγματικά θα βιώσεις.

Οι επιβλητικοί μετέωροι βράχοι ορθώνονται τόσο δυνατοί, τόσο αγέρωχοι και παράλληλα τόσο μόνοι στο τοπίο της Καλαμπάκας. Όταν βρίσκεσαι στην σκιά τους πραγματικά νιώθεις πως βρίσκεσαι σε ένα δημιούργημα θεού.   Ίσως αυτό ένιωσαν οι πρώτοι μοναχοί που επισκέφθηκαν τους βράχους και να επέλεξαν να κάνουν τα  μοναστήρια τους εκεί.

Η Καλαμπάκα δεν πας μόνο για τη θέα, η περιοχή φημίζεται για τις γεύσεις της και μετά από ένα τόσο μεγαλειώδες θέαμα είναι φυσικό να μας ανοίξει η όρεξη. Έτσι θα δοκιμάσουμε τις τοπικές γεύσεις και τα φημισμένα κοντοσούβλια της Καλαμπάκας, απολαμβάνοντας ένα γεύμα με χαλαρή διάθεση παρακολουθώντας τους αναρριχητές στους βράχους που στοχεύουν κάθε φορά ψηλότερα.  Φεύγοντας θα πάρουμε μαζί μας μερικές από τις γεύσεις που προτείνει το Μουσείο Φυσικής ιστορίας και Μανιταριών της πόλης. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα και «γευστικά» μουσεία της πόλης.

Συμμετοχή: 15 € το άτομο

Πληροφορίες – Προγράμματα

Τηλ: 2310 720 566

email: tsakiristravel@hotmail.com