Ημερήσιες Εκδρομές από Θεσσαλονίκη

 

Μονοήμερη Εκδρομή

Λίμνη Κερκίνη

Άνω Πορόια - Λιθότοπος

Κυριακή 17 Νοεμβρίου

Υπέροχος Νοέμβριος που κάνει τη φύση να γίνεται χρυσή, κόκκινη και καφετί. Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου ταξιδεύουμε στη χάλκινη ομορφιά των Σερρών. Ημερήσια Εκδρομή Άνω Πορόια, Λίμνη Κερκίνη, Λιθότοπος.

 

Φημισμένα για την ομορφιά τους τα Άνω Πορόια αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες,. Ένα χωριό με ιστορία και γραφικότητα, σε μια περιοχή σπάνιας φυσικής ομορφιάς, στους πρόποδες του όρους Μπέλλες και σε απόσταση αναπνοής από την όμορφη λίμνη Κερκίνης. Θα περάσουμε την ημέρα μέσα στο  δάσος με τα υπεραιωνόβια πλατάνια και τρεχούμενα νερά.

 

Θα περπατήσουμε στην λίμνη της Κερκίνης με τον μοναδικό υγροβιότοπο, που έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο και σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση Ramsar, ένας από τους 10 υγροτόπους Διεθνούς Σημασίας της Ελλάδας. Ήταν η ανθρώπινη παρέμβαση που δημιούργησε αυτό τον παράδεισο, το 1932 κατασκευάστηκε το πρώτο φράγμα στα νερά του ποταμού Στρυμόνα και σταδιακά σχηματίστηκε η λίμνη Κερκίνη. Η παρόχθια βλάστηση με παραποτάμια δάση από άγριες ιτιές, τα νούφαρα που επιπλέουν σε έκταση χιλιάδων στρεμμάτων, η μεγάλη ποικιλία ψαριών, τα βουβάλια που κολυμπούν στα ήσυχα νερά της λίμνης, αλλά και ο υπέροχος ορίζοντας από τα ορεινά συγκροτήματα του όρους Μπέλλες και των Κρουσίων, χαρίζουν στο τόπο μια γοητεία μοναδική.

 

Μονοήμερη Εκδρομή Λίμνη Κερκίνη από Θεσσαλονίκη

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Συμμετοχή: 12 €  

Αφιέρωμα Δυτική Μακεδονία

Ημερήσια Εκδρομή

Καστοριά

Κυριακή 24 Νοεμβρίου

Ολοκληρώνω τον Νοέμβριο και ξεκινάω τον Δεκέμβριο μ' ένα αφιέρωμα στη Δυτική Μακεδονία! Πρώτος μας προορισμός αυτός της Καστοριάς! Ετοιμάσαμε ένα ταξίδι στη φαντασία και την ιστορία της Καστοριάς. 


Μονοήμερη εκδρομή από Θεσσαλονίκη για Καστοριά, Κυριακή 24 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουμε με τον προϊστορικό λιμναίο οικισμό στο Δισπηλιό, για να δούμε πως ξεκίνησε η ζωή στην περιοχή, θα περάσουμε από ένα μαγικό σπήλαιο όπου κάποτε φιλούσε το θησαυρό του ένας Δράκος!! 


 Η βυζαντινή κληρονομιά της Καστοριάς είναι κρυμμένη στα στενά της, μεσαιωνικά εκκλησάκια, βυζαντινά εκκλησάκια, περίπου 200 μικρές εκκλησίες φιλοξενεί η πόλη, μαρτυρά της εξέλιξης της Χριστιανικής πίστης μέσα στους αιώνες. Στη μονή της Μαυριώτισσας, θα δούμε πως οι κάτοικοι αντιστάθηκαν με ευρηματικό τρόπο στου Οθωμανούς κατακτητές. Ενώ τα αρχοντικά της Χλόης στέκονται μάρτυρες της ευμάρειας της πόλης που έγινε παγκοσμίως γνωστή για την παραγωγή γούνας.

 

Νηρηίδες της Λίμνης, Δράκοι και μεσαιωνικά εκκλησάκια και μια λίμνη περιτριγυρισμένη από μαγικό δάσος και αρχοντικά!! Θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από εδώ περιπέτειες του φανταστικού; Εμπνευστείτε μαζί μας!

 

Ημερήσια εκδρομή στη Λίμνη της Καστοριάς από Θεσσαλονίκη

Συμμετοχή: 15€ το άτομο

Πληροφορίες – Πρόγραμμα

Τηλ: 2310 720 566

email: tsakiristravel@hotmail.com

 
 

Αφιέρωμα Δυτική Μακεδονία

Μονοήμερη Εκδρομή

Εμπορίο Κοζάνης  Νυμφαίο

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου


Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου  διοργανώνουμε  ημερήσια εκδρομή στο Εμπόριο Κοζάνης , στην Εκκλησία του Αγίου Μηνά και στο Νυμφαίο. Κάτι μοναδικό μας περιμένει στο μικρό χωριό της Κοζάνης και είμαστε έτοιμοι να αποκαλύψουμε τα μυστικά του.

 

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Μηνά που θα επισκεφθούμε είναι πραγματικά ένα στολίδι για την περιοχή της Κοζάνης, αλλά και της Μακεδονίας, ο ρυθμός του ναού είναι τρίκλιτη Βασιλική με ξύλινη στέγη. Ο μεγαλύτερος πλούτος του ναού είναι οι αγιογραφίες του που διακρίνονται σε κινητές και ακίνητες. Εκτός του Ιερού Ναού στο Εμπόριο Κοζάνης υπάρχει ένα μαγικό αξιοθέατο.

 

Μερικές φορές δεν χρειάζεται να αλλάξεις χώρα για να βρεις ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας, όπως στα Φιλιατρά υπάρχει η μικρογραφία του πύργου του Άιφελ, στο Εμπόριο ο επισκέπτης συναντάει πιστό αντίγραφο της Εκκλησία της Αγίας Σοφίας και του Πύργου του Γαλατά της Κωνσταντινούπολης.  Κάνοντας το παραδοσιακό χωριό να γίνεται ακόμη πιο όμορφο στα μάτια του ταξιδιώτη.

 

Σπουδαία σημασία του ναού και για τους Έλληνες του Πόντου,  λίγοι όμως είναι εκείνοι που γνωρίζουν τη σπουδαιότητα του ναού. Ελάτε μαζί μας να ανακαλύψετε το γιατί!

 

Η μονοήμερη εκδρομή μας από Θεσσαλονίκη θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο πιο όμορφο χωριό της Βορείου Ελλάδος, το Νυμφαίο. Τα βουνά του Νυμφαίου είναι γεμάτα με χρυσό. Χρυσό από τα φύλα των δέντρων που το φθινόπωρο έβαψε με τα χρώματα του! Το Νμφαίο είναι διατηρητέος οικισμός, που έχει κρατήσει αναλλοίωτο το χρώμα του και την αρχιτεκτονική της Δυτικής Μακεδονίας και το αξιόλογο λαογραφικό μουσείο του χωριού και το καταφύγιο για τις αρκούδες «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ». 

Η εκδρομή μας θα είναι γεμάτη χρώματα , παραδοσιακούς οικισμούς και αρχοντικά!

 

Ημερήσια Εκδρομή στο Εμπόριο Κοζάνης και το Νυμφαίο

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου

Συμμετοχή: 15€ το άτομο

Αφιέρωμα Δυτική Μακεδονία

Ημερήσια Εκδρομή

Γουρουνοχαρά Βλάστης - Σιάτιστα

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

 Για ακόμη μια χρονιά ετοιμαζόμαστε για τη Γουρουνοχαρά της Βλάστης. Μετά την υπέροχη φιλοξενία της προηγούμενης χρονιάς επιστρέφουμε στη γειτονιά που ούτε το κρύο ούτε τα χιόνια δεν σταματάει το κέφι των κατοίκων.  Για 9η χρονιά στην Βλάστη Κοζάνης πραγματοποιείτε η «Γουρουνοχαρά Βλάστης», μια γιορτή που τείνει να γίνει θεσμός με το ενδιαφέρον των επισκεπτών να αυξάνεται.

 

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου  θα συμμετέχουμε μαζί με τους φιλόξενους κατοίκους της Βλάστης σ’ αυτή την όμορφη γιορτή.  Κυρίαρχο στοιχείο, το γλέντι, ο χορός, οι τοπικές νοστιμιές και φυσικά το χαμόγελο.

 

Η Βλάστη Κοζάνης είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό από το οποίο κατάγονται πολλοί οπλαρχηγοί του Μακεδονικού αγώνα, ευεργέτες και πολιτικοί. Μη σας τρομάζει αυτό όμως καθώς οι κάτοικοι της Βλάστης είναι φιλόξενοι και αν κρίνουμε από τις πολυάριθμες γιορτές που διοργανώνουν (Γιορτή μανουριού, Πανηγύρι της Παναγίας, Φεστιβάλ Ελπίδας, Γιορτές της Γής) ξέρουν πώς να περνάν καλά και να διασκεδάζουν τους καλεσμένους τους. Με το κέφι τους λοιπόν έχουν αναδείξει την Βλάστη ως προορισμό τεσσάρων εποχών. Δοκιμάστε τις τοπικές γεύσεις και μην αγνοήσετε τα φημισμένα τυροκομικά τους προϊόντα!

 

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και το γραφείο μας

Συμμετοχή:: 15€ το άτομο

 

Πληροφορίες - Κρατήσεις

Τηλ: 2310 720 566

email: tsakiristravel@hotmail.com

Μονοήμερη Εκδρομή

Λουτρά Πόζαρ - Καταρράκτες Έδεσσας

Κυριακή 8 ΔεκεμβρίουΧειμώνας είναι καιρός να ζεσταθούμε! Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου ξεκινάμε τον χειμώνα με μία «θερμή» εκδρομή! Ημερήσια Εκδρομή Λουτρά πόζαρ από Θεσσαλονίκη!

Υπάρχει άραγε κάποιος που μέχρι τώρα δεν γνωρίζει τις ιαματικές πηγές Λουτρών Λουτρακίου ή Λουτρών Πόζαρ; Αναβλύζουν σε υψόμετρο 360 -390 μ., δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος και φτάνει σε μεγάλο βάθος, όπου θερμαίνεται, ανεβαίνει ψηλότερα και στην πορεία του εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα συστατικά. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις. Επίσης, ενδείκνυται η ποσιθεραπεία για παθήσεις ήπατος, νεφρών, χολής, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος.

 

Αυτή τη φορά θα σας ζητήσω, στην εκδρομή μας, να φέρετε και όλη την κούραση που έχετε μέσα στην ψυχή σας και πάνω στη πλάτη σας, για να την αφήσουμε εκεί, στις ζεστές πηγές της Λουτρόπολης της Αριδιαίας.

 

Απολαύστε τα θερμά νερά και ξεκουράστε το σώμα σας με ένα χαλαρωτικό μασάζ στις εγκαταστάσεις των λουτρών.


Εκδρομή Λουτρά Πόζαρ από Θεσσαλονίκη

Συμμετοχή:: 15€ το άτομο

 

Πληροφορίες - Κρατήσεις

Τηλ: 2310 720 566

email: tsakiristravel@hotmail.com


 

Μύλος των ξωτικών '19

15, 22 & 29 Δεκεμβρίου

Ναι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και για να γεμίσουμε τις ημέρες σας με χρώματα οργανώνουμε ημερήσιες εκδρομές για τον Μύλο των ξωτικών από Θεσσαλονίκη, στα πανέμορφα Τρίκαλα. Το 2011 ο Άγιος Βασίλης βλέποντας πως χρειάζεται πλέον μεγαλύτερη βοήθεια για να μοιράσει τα δώρα και να έρθει σε επαφή με τα παιδάκια αποφάσισε να φτιάξει έναν σταθμό στην όμορφη πόλη των Τρικάλων.

 

Έτσι επέλεξε των τεράστιο Μύλο του κύριου Μουλτσόπουλου στα Τρίκαλα για να φέρει τα ξωτικά και τους βοηθούς του. Αυτό που έγινε δεν το περίμενε κανείς μαζί με τα ξωτικά στον μύλο ήρθαν νεράιδες, ξυλοπόδαροι, κλόουν, τρολς, ζαχαροπλάστες και ένας πολύχρωμος συρφετός. Γέμισε ο μύλος χρώματα, μουσικές και υπέροχες μυρωδιές !!! Τα ξωτικά αγάπησαν τον μύλο και τον κόσμο που ερχόταν από όλη την Ελλάδα για να τα συναντήσει, έτσι φώναξαν και το Άγιο Βασίλη. Εκείνος δεν τους χάλασε χατίρι και έτσι αφήνει τον Βόρειο Πόλο για μερικές ώρες και εμφανίζεται και εκείνος μαζί τους στον μύλο.   Τα ξωτικά απόλαυσαν την μαγεία του Μύλου τόσο πολύ που αποφάσισαν να πηγαίνουν στον Μύλο κάθε χρόνο.

 

Κάτι μυστήριο συνέβη όμως, ο Μύλος των ξωτικών έγινε γνωστός σ’όλη τη χώρα και κάθε χρόνο τα ξωτικά δέχονται και διαφορετικούς επισκέπτες που δίνουν το δικό τους χρώμα στην γιορτή! Φέτος ήρθε να κάνει παρέα τα ξωτικά ο Καρυοθραύστης !! Έτσι ο Μύλος έχει πλέον το δικό του προστάτη!

 

Επιστρέφουμε και φέτος στον Μύλο των ξωτικών με ημερήσια εκδρομή από Θεσσαλονίκη και γίναμε όλοι παιδιά!

 

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από την πλατεία Αριστοτέλους και τα γραφεία μας! Απαραίτητη κράτηση

Αναχωρήσεις : 09:00 από Πλατεία Αριστοτέλους

Κυριακή 15, 22 και 29 Δεκεμβρίου

Συμμετοχή: 15 € το άτομο

Πληροφορίες - Κρατήσεις

Τηλ: 2310 720 566

email: info@tsakiristravel.gr   / tsakiristravel@hotmail.com

Ονειρούπολη Δράμας '19

15, 22 & 29 Δεκεμβρίου

Οι Κυριακές του Δεκεμβρίου μας γεμίζουν χρώματα και αρώματα Χριστουγέννων! Καθώς θα πηγαίνουμε μονοήμερες εκδρομές στην Ονειρούπολη Δράμας για να βρούμε και εκεί τον Άγιο Βασίλη. Θα ξεκινήσουμε από την Θεσσαλονίκη με τα γράμματά μας έτοιμα για να τα παραδώσουμε οι ίδιοι στον Άγιο Βασίλη που μας κάλεσε και μας περιμένει στην Ονειρούπολη.

 

 Τα παλιά χρόνια όταν ο Άγιος Βασίλης ταξίδευε για να μοιράσει τα δώρα του έκανε πάντα στάση στα χιονισμένα βουνά της Δράμας για να ξεκουραστούν οι τάρανδοι. Εκεί που στεκόταν είδε την πόλη της Δράμας και την αγάπησε. Σκέφτηκε πως θα ήθελε όλος ο κόσμος να δει αυτό που βλέπει και έτσι αποφάσισε να φτιάξει εκεί την Ονειρούπολη. Μάλιστα αγάπησε τόσο πολύ την Ονειρούπολη και για ένα μήνα πηγαινοέρχεται από τον Βόρειο Πόλο για να συναντήσει τα παιδάκια που τον επισκέπτονται από όλη την Ελλάδα.

 

Η Ονειρούπολη είναι σπίτι πολλών φίλων του Άγιου Βασίλη, εκεί θα δούμε το σπίτι του παραμυθιού όπου θα μάθουμε ιστορίες από όλα τα ταξίδια του Άγιου, θα δούμε το εργαστήρι του και το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής με τα μαγικά γλυκά που του αρέσουν τόσο πολύ.

 

Επιστρέφουμε στο παραμύθι για τα παιδιά και για όσους νιώθουν παιδιά!!!

 

Εκδρομή στην Ονειρούπολη

15, 22 και 29 Δεκεμβρίου 2019

Αναχώρηση 10:00  από την Θεσσαλονίκη

Τιμή: 12€ το άτομο

 

 

Πληροφορίες - Κρατήσεις

Τηλ: 2310 720 566

email: tsakiristravel@hotmail.com

.