Ημερήσιες Εκδρομές από Θεσσαλονίκη

 

Ημερήσια Εκδρομή

Λουτρά Πόζαρ

Κυριακή 17 Μαρτίου


Επιστρέφουμε και πάλι στη θερμή αγκαλιά των Λουτρών του Πόζαρ; Την Κυριακή 17 Μαρτίου φεύγουμε μονοήμερη εκδρομή στα Λουτρά Πόζαρ από Θεσσαλονίκη.

 

Υπάρχει άραγε κάποιος που μέχρι τώρα δεν γνωρίζεις τις ιαματικές πηγές Λουτρών Λουτρακίου ή Λουτρών Πόζαρ, αναβλύζουν σε υψόμετρο 360 -390 μ. Δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος και φτάνει σε μεγάλο βάθος, όπου θερμαίνεται, ανεβαίνει ψηλότερα και στην πορεία του εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα συστατικά. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις. Επίσης, ενδείκνυται η ποσιθεραπεία για παθήσεις ήπατος, νεφρών, χολής, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος.

 

Αυτή τη φορά θα σας ζητήσω, στην εκδρομή μας, να φέρετε και όλη την κούραση που έχετε μέσα στην ψυχή σας και πάνω στη πλάτη σας, για να την αφήσουμε εκεί, στις ζεστές πηγές της Λουτρόπολη της Αριδιαίας.

 

Απολαύστε τα θερμά νερά και ξεκουράστε το σώμα μας σας με ένα χαλαρωτικό μασάζ στις εγκαταστάσεις των λουτρώ και ας συνεχίσουμε με πλούσιο γεύμα στη γραφική Όρμα! Ολοκληρώνουμε την εκδρομή για μία στάση για καφέ στους Καταράκτες της Έδεσσας!


Μονοήμερες εκδρομές στα Λουτρά Πόζαρ από Θεσσαλονίκη κάθε Μήνα!

Ημερήσια Εκδρομή Λουτρά Πόζαρ από Θεσσαλονίκη

Συμμετοχή 12€ το άτομο

Πληροφορίες Κρατήσεις

2310720566 / tsakiristravel@hotmail.com

 

Ημερήσια Εκδρομή

Ορεινή Χαλκιδική

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019


H Χαλκιδική είναι ένας τόπος ευλογημένος,  γεμάτος πράσινο και γεμάτος μπλε. Την Κυριακή 24 Μαρτίου, διοργανώνουμε ημερήσια εκδρομή στην Ορεινή Χαλκιδική για να ανακαλύψουμε την ορεινή ομορφιά και τα κρυμμένα μυστικά της.

 

Προορισμός μας η όμορφη Αρναία που θα μας υποδεχθεί με τα ανακαινισμένα αρχοντικά της, εκεί θα μάθουμε τα μυστικά της υφαντουργίας και γιατί οι γυναίκες της Αρναίας ήταν τόσο δυναμικές. Θα μάθουμε την ιστορία της Μητρόπολης της Χαλκιδικής και θα περπατήσουμε στο υπέροχο γυάλινο πάτωμα της. Πόσοι γνωρίζουν αλήθεια, το πόσο όμορφη και εντυπωσιακή είναι αυτή η μικρή εκκλησία.

 

Ανάμεσα στα κατάφυτα βουνά της Χαλκιδικής κρύβεται ο Ταξιάρχης, εδώ θα σας κλέψουμε την καρδιά τα παραδοσιακά σπίτι και τα παλιά αρχοντικά, η πετρόκτιστη πλατεία και η κεντρική βασιλική με τρούλο εκκλησία. Εδώ οι κάτοικοι ασχολούνται με την καλλιέργεια των ελάτων που πλαισιώνουν το χωριό αλλά και κάθε γωνιά του όρους Χολομώντα.

 

Ελάτε να απολαύσετε μια ημερήσια εκδρομή  γεμάτη Χαλκιδική, γεμάτη πράσινο!

 

Συμμετοχή 15€

Πληροφορίες - Κρατήσεις

Τηλ: 2310 720 566

email: tsakiristravel@hotmail.com

 

Ημερήσια Εκδρομή

Μετέωρα - Καλαμπάκα

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019


Όπως κάθε Κυριακή έτσι και την Κυριακή 31 Μαρτίου διοργανώνουμε ημερήσια εκδρομή στα Μετέωρα από Θεσσαλονίκη. Κλείνουμε τον Μάρτιο με αναχώρηση για τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων και τα ιστορικά μοναστήρια τους.

 

Είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψεις με λόγια την μαγεία και το δέος που δημιουργούν τα  Μετέωρα στους επισκέπτες τους.  Η πρώτη φορά που θα επισκεφθείς τα Μετέωρα είναι και η πιο συγκλονιστική, όλοι σου έχουν περιγράψει με τον τρόπο τους το τοπίο, έχεις δει φωτογραφίες και σκηνές ακόμη από ταινίες που έχουν γυριστεί.  Ωστόσο τίποτα δεν σε προετοιμάζει γι αυτό που πραγματικά θα βιώσεις.

 

Οι επιβλητικοί μετέωροι βράχοι ορθώνονται τόσο δυνατοί, τόσο αγέρωχοι και παράλληλα τόσο μόνοι στο τοπίο της Καλαμπάκας. Όταν βρίσκεσαι στην σκιά τους πραγματικά νιώθεις πως βρίσκεσαι σε ένα δημιούργημα θεού.  Ίσως αυτό ένιωσαν οι πρώτοι μοναχοί που επισκέφθηκαν τους βράχους και να επέλεξαν να κάνουν τα μοναστήρια τους εκεί.

 

Η Καλαμπάκα δεν πας μόνο για τη θέα, η περιοχή φημίζεται για τις γεύσεις της και μετά από ένα τόσο μεγαλειώδες θέαμα είναι φυσικό να μας ανοίξει η όρεξη. Έτσι θα δοκιμάσουμε τις τοπικές γεύσεις και τα φημισμένα κοντοσούβλια της Καλαμπάκας, απολαμβάνοντας ένα γεύμα με χαλαρή διάθεση παρακολουθώντας τους αναρριχητές στους βράχους που στοχεύουν κάθε φορά ψηλότερα.  Φεύγοντας θα πάρουμε μαζί μας μερικές από τις γεύσεις που προτείνει το Μουσείο Φυσικής ιστορίας και Μανιταριών της πόλης. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα και «γευστικά» μουσεία της πόλης.

 

31 Μαρτίου Μονοήμερη Εκδρομή Μετέωρα

Συμμετοχή: 15 € το άτομο

Πληροφορίες – Προγράμματα

Τηλ: 2310 720 566

email: tsakiristravel@hotmail.com


Αφιέρωμα Μακεδονία

Νυμφαίο - Εμπόριο Κοζάνης

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Τον Απρίλιο τον αφιερώνουμε στη Μακεδονία! Τον Νοέμβριο ξεκινήσαμε, μία νέα παράδοση στο γραφείο μας, την επίσκεψη στο Εμπόριο Κοζάνης. Ένα μικρό φιλόξενο χωριό γαντζωμένο στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας που κρύβει έναν θρησκευτικό και ιστορικό θησαυρό. Την Κυριακή 7 Απριλίου διοργανώνουμε ημερήσια εκδρομής το Εμπόριο και το Νυμφαίο Κοζάνης από Θεσσαλονίκη.

 

Ας αρχίσουμε να ξετυλίγουμε το πέπλο που περιβάλει την εκδρομή μας. Μερικές φορές δεν χρειάζεται να αλλάξεις χώρα για να βρεις ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας, όπως στα Φιλιατρά υπάρχει το μικρογραφία του πύργου του Άιφελ, στο Εμπόριο ο επισκέπτης συναντάει πιστό αντίγραφο της Εκκλησία της Αγίας Σοφίας και του Πύργου του Γαλατά της Κωνσταντινούπολης.  Κάνοντας το παραδοσιακό χωριό να γίνεται ακόμη πιο όμορφο στα μάτια του ταξιδιώτη.

 

Ο  Ιερός Ναός του Αγίου Μηνά που θα επισκεφθούμε, είναι πραγματικά ένα στολίδι για την περιοχή της Κοζάνης, αλλά και της Μακεδονίας, ο ρυθμός του ναού είναι τρίκλιτη Βασιλική με ξύλινη στέγη. Ο μεγαλύτερος πλούτος του ναού είναι οι αγιογραφίες του που διακρίνονται σε κινητές και ακίνητες. Αγιογραφίες που έφεραν μαζί τους πρόσφυγες από τον Πόντο, από την χαμένη πατρίδα της Αργυρούπολης. Ένα κομμάτι ιστορίας που ακόμη και σήμερα λίγοι την γνωρίζουν.

 

Η μονοήμερη εκδρομή μας από Θεσσαλονίκη θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο πιο όμορφο χωριό της Βορείου Ελλάδος, το Νυμφαίο. Τα βουνά του Νυμφαίου είναι γεμάτα με χρυσό. Χρυσό από τα φύλα των δέντρων που το φθινόπωρο έβαψε με τα χρώματα του! Η εκδρομή μας θα είναι γεμάτη χρώματα και παραδοσιακούς οικισμούς και αρχοντικά! Θα επισκεφθούμε

το πιο όμορφο χωριό της Βορείου Ελλάδος, διατηρητέος οικισμός, που έχει κρατήσει αναλλοίωτο το χρώμα του και την αρχιτεκτονική της Δυτικής Μακεδονίας.

 

Ημερήσια Εκδρομή στο Εμπόριο Κοζάνης και το Νυμφαίο

Κυριακή 7 Απριλίου

Συμμετοχή: 15€ το άτομο

Πληροφορίες – Προγράμματα

Τηλ: 2310 720 566

email: tsakiristravel@hotmail.com


 
 

Αφιέρωμα Μακεδονία

Ημερήσια Εκδρομή

Καστοριά

Κυριακή 14 Απριλίου 2019


Συνεχίζουμε με την Δυτική Μεκαδονία όπου ετοιμάσαμε ένα ταξίδι στη φαντασία και την ιστορία της Καστοριάς. Μονοήμερη εκδρομή από Θεσσαλονίκη για Καστοριά, Κυριακή 14 Απριλίου 2019. Θα ξεκινήσουμε με τον προϊστορικό λιμναίο οικισμό στο Δισπηλιο, για να δούμε πως ξεκίνησε η ζωή στην περιοχή, θα περάσουμε από ένα μαγικό σπήλαιο όπου κάποτε φιλούσε το θησαυρό του ένας Δράκος!!

 

Η βυζαντινή κληρονομιά της Καστοριάς είναι κρυμμένη στα στενά της, μεσαιωνικά εκκλησάκια, βυζαντινά εκκλησάκια, περίπου 200 μικρές εκκλησίες φιλοξενεί η πόλη, μάρτυρα της εξέλιξης της Χριστιανικής πίστης μέσα στους αιώνες. Στη μονή της Μαυριώτισσας, θα δούμε πως οι κάτοικοι αντιστάθηκαν με ευρηματικό τρόπο στου Οθωμανούς κατακτητές. Ενώ τα αρχοντικά της Χλόης στέκονται μάρτυρες της ευμάρειας της πόλης που έγινε παγκοσμίως γνωστής για την παραγωγή γούνας.

 

Νηρηίδες της Λίμνης, Δράκοι και μεσαιωνικά εκκλησάκια και μια λίμνη περιτριγυρισμένη από μαγικό δάσος και αρχοντικά!! Θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από εδώ περιπέτειες του φανταστικού; Εμπνευστείτε μαζί μας!

 

Ημερήσια εκδρομή στη Λίμνη της Καστοριάς από Θεσσαλονίκη

Κυριακή 14 Απριλίου

Συμμετοχή: 17€ το άτομο

Πληροφορίες – Πρόγραμμα

Τηλ: 2310 720 566

email: tsakiristravel@hotmail.com

Αφιέρωμα Μακεδονία

Ημερήσια Εκδρομή

Σπήλαιο Αλιστράτης - Δράμα

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Ολοκληρώνουμε το αφιέρωμά μας στην Μακεδονία, με τελικό προορισμό την υπέροχη Δράμα. Κυριακή 21 Απριλίου οργανώνουμε ημερήσια εκδρομή στο Σπήλαιο Αλιστράτης και τη πόλη της Δράμας, από Θεσσαλονίκη.

 

Στο γραφείο μας είμαστε λάτρεις του σπηλαιολογικού τουρισμού. Υπάρχει μια μαγεία να ταξιδεύεις μέσα στα έγκατα της γης, ειδικά όταν έχεις την ασφάλεια μια οργανωμένης επίσκεψης. Με τη βοήθεια ξεναγού θα μάθουμε όλη την ιστορία του σπηλαίου Αλιστράτης και θα αφήσουμε τη φαντασία μας να καλπάσει. Κάθε θόλος, κάθε εκατοστό του σπηλαίου είναι διαφορετικό. Πότε θυμίζει εξωγήινο πλανήτη, πότε αίθουσα του θρόνους σε κάποιο βασίλειο της Μέσης Γης ένα είναι σίγουρο, σ’ αυτό το σπήλαιο θα αφήσετε ένα κομμάτι από την καρδιά σας.

 

Συνεχίζουμε στη φιλόξενη Δράμα. Μια πόλη που μπορείς να την περιγράψεις με πολλά επίθετα. Τα αγαπημένα μου είναι, μικρή, περιεκτική και όμορφη. Η ιστορία της Δράμας χάνεται στην αρχαιότητα, γι’αυτό μια επίσκεψη στο μικρό αλλά γεμάτο αρχαιολογικό μουσείο κρίνεται απαραίτητη, στη συνέχεια ας περπατήσουμε κάτω από τη σκιά των πλατανιών στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας. Μικρό όμως τόσο όμορφο, κάτω από το φως του ανοιξιάτικου ήλιου οι γωνιές του θυμίζουν κρυμμένους κήπους από ιστορίες φαντασίας.  Μαζί με το φαγητό θα απολαύσουμε και ένα από τα αμέτρητα τοπικά κρασιά, άλλωστε εδώ και καιρό η Δράμα πέρα από τα Μάρμαρα εξάγει και εκλεκτής ποιότητα κρασί.

 

Μια εκδρομή γεμάτες ανακαλύψεις θα είναι η μονοήμερη μας εκδρομής στο Σπήλαιο Αλιστράτης και στη Δράμα.

Κυριακή 21 Απριλίου

Συμμετοχή: 15 € το άτομο

Πληροφορίες – Προγράμματα

Τηλ: 2310 720 566

email: tsakiristravel@hotmail.com