Ημερήσιες Εκδρομές από Θεσσαλονίκη

Ημερήσια Εκδρομή 

Μετέωρα - Καλαμπάκα

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

& Κάθε Κυριακή

& Δευτέρα

  Κάθε Δευτέρα και Κάθε Κυριακή διοργανώνουμε ημερήσια εκδρομή στα Μετέωρα από Θεσσαλονίκη.

 

Είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψεις με λόγια την μαγεία και το δέος που δημιουργούν τα  Μετέωρα στους επισκέπτες τους.  Η πρώτη φορά που θα επισκεφθείς τα Μετέωρα είναι και η πιο συγκλονιστική, όλοι σου έχουν περιγράψει με τον τρόπο τους το τοπίο, έχεις δει φωτογραφίες και σκηνές ακόμη από ταινίες που έχουν γυριστεί.  Ωστόσο τίποτα δεν σε προετοιμάζει γι αυτό που πραγματικά θα βιώσεις.

 

Οι επιβλητικοί μετέωροι βράχοι ορθώνονται τόσο δυνατοί, τόσο αγέρωχοι και παράλληλα τόσο μόνοι στο τοπίο της Καλαμπάκας. Όταν βρίσκεσαι στην σκιά τους πραγματικά νιώθεις πως βρίσκεσαι σε ένα δημιούργημα θεού.  Ίσως αυτό ένιωσαν οι πρώτοι μοναχοί που επισκέφθηκαν τους βράχους και να επέλεξαν να κάνουν τα μοναστήρια τους εκεί.

 

Στην Καλαμπάκα δεν πας μόνο για τη θέα, η περιοχή φημίζεται για τις γεύσεις της και μετά από ένα τόσο μεγαλειώδες θέαμα είναι φυσικό να μας ανοίξει η όρεξη. Έτσι θα δοκιμάσουμε τις τοπικές γεύσεις, απολαμβάνοντας ένα γεύμα με χαλαρή διάθεση παρακολουθώντας τους αναρριχητές στους βράχους που στοχεύουν κάθε φορά ψηλότερα.  Φεύγοντας θα πάρουμε μαζί μας μερικές από τις γεύσεις που προτείνει το Μουσείο Φυσικής ιστορίας και Μανιταριών της πόλης. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα και «γευστικά» μουσεία της πόλης.

 

Κυριακή 22 Σεπτέμβριου 2019

Μετέωρα κάθε Κυριακή και Δευτέρα

Συμμετοχή: 15 € το άτομο

 

Πληροφορίες – Προγράμματα

Τηλ: 2310 720 566

email: tsakiristravel@hotmail.com

Μονοήμερη Εκδρομή

Λουτρά Πόζαρ - Έδεσσα

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019


Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου ταξιδεύουμε ημερήσια εκδρομή στα Λουτρά Πόζαρ από Θεσσαλονίκη.

 Ολοκληρώνουμε τον Σεπτέμβριο και περνάμε στο Φθινόπωρο με μία ξεκούραστη ημερήσια στην γειτονική Αριδαία και τα ιαματικά της Λουτρά, για να απολαύσουμε τη θέα από τα χρυσά και κόκκινα φύλα του βουνού, ενώ βυθιζόμαστε στα ζεστά νερά του Πόζαρ.

 

Υπάρχει άραγε κάποιος που μέχρι τώρα δεν γνωρίζει τις ιαματικές πηγές Λουτρών Λουτρακίου ή Λουτρών Πόζαρ, αναβλύζουν σε υψόμετρο 360 -390 μ. Δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος και φτάνει σε μεγάλο βάθος, όπου θερμαίνεται, ανεβαίνει ψηλότερα και στην πορεία του εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα συστατικά. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις. Επίσης, ενδείκνυται η ποσιθεραπεία για παθήσεις ήπατος, νεφρών, χολής, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος.

 

Ημερήσια εκδρομή Λουτρά Πόζαρ από Θεσσαλονίκη

Συμμετοχή: 15 € το άτομο

 

Πληροφορίες – Προγράμματα

Τηλ: 2310 720 566  / tsakiristravel@hotmail.com


Hμερήσια εκδρομή

16ο Πέρασμα Δραγουντέλη  '19

Κυριακή 6 Οκτωβρίου


Ακόμη μια χρονιά μας βρίσκει στη Σιθωνία, Κυριακή 6  Οκτωβρίου διοργανώνουμε ημερήσια εκδρομή στον Παρθενώνα Χαλκιδικής και στο 16ο Πέρασμα Δραγουντέλη!  Στο παραδοσιακό αυτό χωριό της Σιθωνίας διοργανώνεται εδώ και 16 χρόνια το πέρασμα του ορεινού όγκου Δραγουντέλη.

 

Το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής ονομάζεται Σιθωνία, ο ορεινός όγκος όμως που το καλύπτει ονομάζεται Δραγουντέλης και εδώ και 16 χρόνια οι φιλόξενοι κάτοικοι του ορεινού χωριού Παρθενώνα διοργανώνουν μία υπέροχη εκδήλωση, το «16ο Πέρασμα Δραγουντέλη».

 

Η Ελλάδα είναι γεμάτη δασικά μονοπάτια τα οποία συνδέουν μεταξύ τους διάφορα σημεία της. Έτσι και στη Σιθωνία, με την εκδρομή μας στο Πέρασμα του Δραγουντέλη θα μας δοθεί η ευκαιρία να επιλέξουμε ανάμεσα σε 6 περιπατητικές διαδρομές ανάλογης δυσκολίας. Εμείς προτείνουμε την μικρότερη και πιο εύκολη διαδρομή των 3 ή 6,5 χιλιομέτρων, ένα περίπατος που ξεκινάει και τερματίζει στο παραδοσιακό χωριό του Παρθενώνα. Ταυτόχρονα διοργανώνεται διαδρομή ορεινής ποδηλασίας και διαδρομή με άλογα. Στη συνέχεια ακολουθούν εκδηλώσεις από την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σιθωνίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών» .

 

Ας ανακεφαλαιώσω καθώς με το κείμενο μου δύσκολα καταλαβαίνει κάποιος το πόσο όμορφη είναι αυτή η εκδήλωση. Λοιπόν ξεκινάμε νωρίς το πρωί και πηγαίνουμε στον Παραδοσιακό οικισμό του Παρθενώνα, εκεί συνήθως συμμετέχουμε στο πέρασμα του Δραγουντέλι, στη διαδρομή των 2 χιλιομέτρων!! Φέτος όμως προτείνουμε τη διαδρομή των 6,50 χλμ. Μια διαδρομή εύκολη ανάμεσα στο πράσινο, με θεά το πρώτο πόδι και με πολλά πολλά κούμαρα. Στη διαδρομή  θα συναντήσουμε τους κατοίκους του Παρθενώνα να μας περιμένουν με σνακ και αναψυκτικά! Στη συνέχεια και αφού ολοκληρωθούν οι διαδρομές, θα παραλάβουμε το «πτυχίο μας»! Δηλαδή το πιστοποιητικό συμμετοχής!  Η ανταμοιβή μας; Ένα φιλόξενο γεύμα με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Αφού φάμε και χορέψουμε, θα πάμε για έναν απογευματινό καφέ στον όμορφο Μαρμαρά και στη συνέχεια επιστρέφουμε στην πόλη μας.

 

Μια εκδρομή με φυσιολατρικό χαρακτήρα που επιτρέπει σε μικρούς και μεγάλους να έρθουν κοντά με την φύση και τα Ελληνικά δασικά μονοπάτια.

 

Αναχώρηση νωρίς στις 08:00 το πρωί

Εκδρομή στο 16ο Πέρασμα Δραγουντέλι, Παρθενώνας Χαλκιδικής

Τιμή: 12€ το άτομο

 

 

Πληροφορίες - Κρατήσεις

Τηλ: 2310 720 566 / tsakiristravel@hotmail.com