Ημερήσιες Εκδρομές από Θεσσαλονίκη

Μονοήμερη Εκδρομή Αγίου Μηνά

Εμπόριο Κοζάνης -  Νυμφαίο

Κυριακή 11 Νοεμβρίου

Ανήμερα της Εορτής του Αγίου Μηνά , Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018  διοργανώνουμε  ημερήσια εκδρομή στο Εμπόριο Κοζάνης , στην Εκκλησία του Αγίου Μηνά και στο Νυμφαίο. Κάτι μοναδικό μας περιμένει στο μικρό χωριό της Κοζάνης και είμαστε έτοιμοι να αποκαλύψουμε τα μυστικά του.

 

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Μηνά που θα επισκεφθούμε είναι πραγματικά ένα στολίδι για την περιοχή της Κοζάνης, αλλά και της Μακεδονίας, ο ρυθμός του ναού είναι τρίκλιτη Βασιλική με ξύλινη στέγη. Ο μεγαλύτερος πλούτος του ναού είναι οι αγιογραφίες του που διακρίνονται σε κινητές και ακίνητες. Εκτός του Ιερού Ναού στο Εμπόριο Κοζάνης υπάρχει ένα μαγικό αξιοθέατο.

 

Μερικές φορές δεν χρειάζεται να αλλάξεις χώρα για να βρεις ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας, όπως στα Φιλιατρά υπάρχει το μικρογραφία  του πύργου του Αιφελ, στο Εμπόριο ο επισκέπτης συναντάει  πιστό αντίγραφο της Εκκλησία της Αγίας Σοφίας και του Πύργου του Γαλατά της Κωνσταντινούπολης.  Κάνοντας το παραδοσιακό χωριό να γίνεται ακόμη πιο όμορφο στα μάτια του ταξιδιώτη.

 

Η μονοήμερη εκδρομή μας από Θεσσαλονίκη θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο πιο όμορφο χωριό της Βορείου Ελλάδος, το Νυμφαίο. Τα βουνά του Νυμφαίου είναι γεμάτα με χρυσό. Χρυσό από τα φύλα των δέντρων που το φθινόπωρο έβαψε με τα χρώματα του! Η εκδρομή μας θα είναι γεμάτη χρώματα και παραδοσιακούς οικισμούς και αρχοντικά! Θα επισκεφθούμε

το πιο όμορφο χωριό της Βορείου Ελλάδος, διατηρητέος οικισμός, που έχει κρατήσει αναλλοίωτο το χρώμα του και την αρχιτεκτονική της Δυτικής Μακεδονίας και θα επισκεφθούμε το αξιόλογο λαογραφικό μουσείο του χωριού και το καταφύγιο για τις αρκούδες «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ».  

 

Ημερήσια Εκδρομή στο Εμπόριο Κοζάνης και το Νυμφαίο

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Συμμετοχή: 15€ το άτομο

 


 

Εκδρομή στον

Παλαιό Άγιο Αθανάσιο

Οινοποιείο Κτήμα Άλφα

Κυριακή 18 Νοεμβρίου


Μια διαφορετική μονοήμερη εκδρομή ετοιμάσαμε για την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, όπου ταξιδεύουμε για τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο και το Οινοποιείο Κτήμα Άλφα. Για πρώτη φορά, διοργανώνουμε ημερήσια εκδρομή από Θεσσαλονικη σε οινοποίειο του Αμυνταίου και θα έχουμε τη χαρά να γνωρίσουμε από κοντά μια από τις σπουδαιότερες ετικέτες της περιοχής!

 

Στην ημερήσια μας εκδρομή θα έχουμε τη χαρά να δούμε τη νέα σοδειά κρασιών του Αμυνταίου και να μάθουμε από κοντά για την παραγωγή και την Ιστορία του Κτήματος Άλφα. Το Κτήμα Άλφα ταξιδεύει με τα κρασιά και τις ετικέτες του σ’όλο τον κόσμο διαφημίζοντας τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου. Θα μας δοθεί η δυνατότητα να γευτούμε από κοντά το κρασί που με αγάπη παράγεται "Το Κτήμα Άλφα είναι ένα υπερσύγχρονο οινοποιείο, το οποίο, έχε πλέον ταυτιστεί με το ποιοτικό ελληνικό κρασί"- απόσπασμα από τη συνέντευξη του κ.  Άγγελου Ιατρίδη στο περιοδικό Οινοχόοος

 

Θα συνεχίσουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη στον γραφικό Παλιό Άγιο Αθανάσιο, που σταθερά τα τελευταία χρόνια γίνεται ένας κεντρικός χειμερινός προορισμός. Χάρη στη φιλοξενία των κατοίκων και την καλή του οργάνωση, ο οικισμός έχει διατηρήσει την ορεινή ομορφιά του και κάθε χρόνο υποδέχεται στους γραφικούς ξενώνες και ξενοδοχεία του πληθώρα επισκεπτών. Εκεί θα μας δοθεί χρόνος να περπατήσουμε στα στενά του και να ανακαλύψουμε τις τοπικές γεύσεις.

 

Ημερήσια εκδρομή στο Οινοποιείο «Κτήμα Άλφα» και τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Συμμετοχή 15 €

 

 


Κυριακή 25 Νοεμβρίου

Ημερήσια Εκδρομή Μετέωρα - Καλαμπάκα

 

 

Κυριακη 25 Νοεμβρίου πιστρέφουμε στα Μετέωρα με μονοήμερη εκδρομή από Θεσσαλονικη.  Αναχωρούμε  για τη  Καλαμπάκα με τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων και τα ιστορικά μοναστήρια τους.

 

Είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψεις με λόγια την μαγεία και το δέος που δημιουργούν τα  Μετέωρα στους επισκέπτες τους.  Η πρώτη φορά που θα επισκεφθείς τα Μετέωρα είναι και η πιο συγκλονιστική, όλοι σου έχουν περιγράψει με τον τρόπο τους το τοπίο, έχεις δει φωτογραφίες και σκηνές ακόμη από ταινίες που έχουν γυριστεί.  Ωστόσο τίποτα δεν σε προετοιμάζει γι αυτό που πραγματικά θα βιώσεις.

 

Οι επιβλητικοί μετέωροι βράχοι ορθώνονται τόσο δυνατοί, τόσο αγέρωχοι και παράλληλα τόσο μόνοι στο τοπίο της Καλαμπάκας. Όταν βρίσκεσαι στην σκιά τους πραγματικά νιώθεις πως βρίσκεσαι σε ένα δημιούργημα θεού.  Ίσως αυτό ένιωσαν οι πρώτοι μοναχοί που επισκέφθηκαν τους βράχους και να επέλεξαν να κάνουν τα μοναστήρια τους εκεί.

 

Η Καλαμπάκα δεν πας μόνο για τη θέα, η περιοχή φημίζεται για τις γεύσεις της και μετά από ένα τόσο μεγαλειώδες θέαμα είναι φυσικό να μας ανοίξει η όρεξη. Έτσι θα δοκιμάσουμε τις τοπικές γεύσεις και τα φημισμένα κοντοσούβλια της Καλαμπάκας, απολαμβάνοντας ένα γεύμα με χαλαρή διάθεση παρακολουθώντας τους αναρριχητές στους βράχους που στοχεύουν κάθε φορά ψηλότερα.  Φεύγοντας θα πάρουμε μαζί μας μερικές από τις γεύσεις που προτείνει το Μουσείο Φυσικής ιστορίας και Μανιταριών της πόλης. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα και «γευστικά» μουσεία της πόλης.

 

Συμμετοχή: 15 € το άτομο

 

Πληροφορίες – Προγράμματα

Τηλ: 2310 720 566

email: tsakiristravel@hotmail.com

 

 

Ημερήσια Εκδρομή "Μύλος των ξωτικών"

Τρίκαλα

Κυριακή 9 & 30 Δεκεμβρίου 2018

Μονοήμερη εκδρομή στον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα από Θεσσαλονίκη. Το 2011 ο Άγιος Βασίλης βλέποντας πως χρειάζεται πλέον μεγαλύτερη βοήθεια για να μοιράσει τα δώρα και να έρθει σε επαφή με τα παιδάκι αποφάσισε να φτιάξει έναν σταθμό στην όμορφη πόλη των Τρικάλων.

 

Έτσι επέλεξε των τεράστιο Μύλο του κύριου Μουλτσόπουλου στα Τρίκαλα για να φέρει τα ξωτικά και τους βοηθούς του. Αυτό που έγινε δεν το περίμενε κανείς μαζί με τα ξωτικά στον μύλο ήρθαν νεράιδες, ξυλοπόδαροι, κλόουν, τρολς, ζαχαροπλάστες και ένας πολύχρωμος συρφετός. Γέμισε ο μύλος χρώματα, μουσικές και υπέροχες μυρωδιές!!! Τα ξωτικά αγάπησαν τον μύλο και τον κόσμο που ερχόταν από όλη την Ελλάδα για να τα συναντήσει, έτσι φώναξαν και το Άγιο Βασίλη. Εκείνος δεν τους χάλασε χατίρι και έτσι αφήνει τον Βόρειο Πόλο για μερικές ώρες και εμφανίζεται και εκείνος μαζί τους στον μύλο.  

Τα ξωτικά απόλαυσαν την μαγεία του Μύλου τόσο πολύ που αποφάσισαν να πηγαίνουν στον Μύλο κάθε χρόνο. Έτσι και φέτος μας περιμένουν να πάμε να τους δούμε.  Έτσι και εμείς απαντάμε στο κάλεσμα των ξωτικών με ημερήσια εκδρομή!!

 

Μια ημερήσια εκδρομή για τους μικρούς μας φίλους και για όσους νιώθουν παιδιά.

 

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από την Θεσσαλονίκη

Ημερήσια Εκδρομή στον Μύλο των Ξωτικών από Θεσσαλονίκη

Ζητήστε μας τις ημερομηνίες.

Συμμετοχή: 15 € το άτομο


Ημερήσια Εκδρομή

"Γουρουνοχαρά 2018"

Βλάστη Δ. Εορδαίας Κοζάνη

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

 Για ακόμη μια χρονιά ετοιμαζόμαστε για τη Γουρουνοχαρά της Βλάστης. Μετά την υπέροχη φιλοξενία της προηγούμενης χρονιάς επιστρέφουμε στη γειτονιά που ούτε το κρύο ούτε τα χιόνια δεν σταματάει το κέφι των κατοίκων.  Για 10η χρονιά στην Βλάστη Κοζάνης πραγματοποιείτε η «Γουρουνοχαρά Βλάστης», μια γιορτή που τείνει να γίνει θεσμός με το ενδιαφέρον των επισκεπτών να αυξάνεται.

 

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου  θα συμμετέχουμε μαζί με τους φιλόξενους κατοίκους της Βλάστης σ’ αυτή την όμορφη γιορτή.  Κυρίαρχο στοιχείο, το γλέντι, ο χορός, οι τοπικές νοστιμιές και φυσικά το χαμόγελο.

 

Η Βλάστη Κοζάνης είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό από το οποίο κατάγονται πολλοί οπλαρχηγοί του Μακεδονικού αγώνα, ευεργέτες και πολιτικοί. Μη σας τρομάζει αυτό όμως καθώς οι κάτοικοι της Βλάστης είναι φιλόξενοι και αν κρίνουμε από τις πολυάριθμες γιορτές που διοργανώνουν (Γιορτή μανουριού, Πανηγύρι της Παναγίας, Φεστιβάλ Ελπίδας, Γιορτές της Γής) ξέρουν πώς να περνάν καλά και να διασκεδάζουν τους καλεσμένους τους. Με το κέφι τους λοιπόν έχουν αναδείξει την Βλάστη ως προορισμό τεσσάρων εποχών. Δοκιμάστε τις τοπικές γεύσεις και μην αγνοήσετε τα φημισμένα τυροκομικά τους προϊόντα!

Ημερήσια Εκδρομή στη Γουρουνοχαρά Βλάστης από Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση νωρίς το πρωί

Τιμή: 13€ το άτομο

 

Πληροφορίες - Κρατήσεις

Τηλ: 2310 720 566

email: tsakiristravel@hotmail.com

 
 

Ημερήσια Εκδρομή

 "Ονειρούπολη" Δράμας

Κυριακή

16 Δεκεμβρίου 2018

Αυτό τον θα πάμε ημερήσια εκδρομή στην Ονειρούπολη Δράμας για να βρούμε και εκεί τον Άγιο Βασίλη. Θα ξεκινήσουμε από την Θεσσαλονίκη με τα γράμματά μας έτοιμα για να τα παραδώσουμε οι ίδιοι στον Άγιο Βασίλη που μας κάλεσε και μας περιμένει στην Ονειρούπολη.

 

 Τα παλιά χρόνια όταν ο Άγιος Βασίλης ταξίδευε για να μοιράσει τα δώρα του έκανε πάντα στάση στα χιονισμένα βουνά της Δράμας για να ξεκουραστούν οι τάρανδοι. Εκεί που στεκόταν είδε την πόλη της Δράμας και την αγάπησε. Σκέφτηκε πως θα ήθελε όλος ο κόσμος να δει αυτό που βλέπει και έτσι αποφάσισε να φτιάξει εκεί την Ονειρούπολη. Μάλιστα αγάπησε τόσο πολύ την Ονειρούπολη και για ένα μήνα πηγαινοέρχεται από τον Βόρειο Πόλο για να συναντήσει τα παιδάκια που τον επισκέπτονται από όλη την Ελλάδα.

 

Η Ονειρούπολη είναι σπίτι πολλών φίλων του Άγιου Βασίλη εκεί θα δούμε το σπίτι του παραμυθιού όπου θα μάθουμε ιστορίες από όλα τα ταξίδια του Άγιου, θα δούμε το εργαστήρι του και το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής με τα μαγικά γλυκά που του αρέσουν τόσο πολύ.

 

Επιστρέφουμε στο παραμύθι για τα παιδιά και για όσους νιώθουν παιδιά!!!

Μονοήμερη εκδρομή στην Ονειρούπολης της Δράμας από Θεσσαλονίκη

Ζητήστε μας τις ημερομηνίες

Αναχώρηση 10:00  από την Θεσσαλονίκη

Τιμή: 12€ το άτομο

 

Πληροφορίες - Κρατήσεις

Τηλ: 2310 720 566

email: tsakiristravel@hotmail.com


Ημερήσια Εκδρομή

 "Πάρκο των ευχών 2018"

Λίμνη των Χριστουγέννων Λάρισα

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου

Υποδεχόμαστε  τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο! Κυριακή  23 Δεκεμβρίου 2018 ημερήσια εκδρομή στο Πάρκο των Ευχών, στη Λίμνη των Χριστουγέννων!! Μια ανάσα πριν έρθει ο Άγιος Βασίλης στη μαγική Λάρισα!

 

Στην Καρδιά της Λάρισας υπάρχει ένα μαγεμένο πάρκο, το Πάρκο των Ευχών, το μεγαλύτερο της χώρας με 65 Στρέμματα (πάρα πολύ μεγάλο)! Μέσα στο πάρκο θα δούμε την Οικογένεια Χιονανθρώπων, υπάρχουν μαγικά περάσματα που θα μας ταξιδέψουμε στην Παραμυθοχώρα, Μανιταροχώρα, εκεί θα δούμε το Ταχυδρομείο, το Εργαστήρι Ξωτικών, το Καρουζέλ, μέχρι και το Τρένο του Βόρειου Πόλου θα δούμε!!!

 

Πριν λίγο καιρό από το πάρκο των ευχών πέρασε η Βασίλισσα του Χιονιού, όχι η Έλσα η άλλη, εκείνη που ζει ψηλά στον Βόρειο Πόλο!! Γοητεύτηκε από την ομορφιά του πάρκου και τη λίμνη του, και αποφάσισε να παγώσει την λίμνη ώστε οι χιονάνθρωποι και τα ξωτικά να κάνουν πατινάζ!! Τα μαγικά πλάσματα του πάρκου των ευχών την ονόμασαν «Λίμνη των Χριστουγέννων»

 

Για πρώτη χρονιά η Λάρισα φιλοξενεί το Πάρκο των Ευχών, χαρίζοντας ευτυχία σε όλα τα παιδιά του κόσμου!!  Κυριακή 23 Δεκεμβρίου μια μαγική ημερήσια εκδρομή από τη Θεσσαλονίκη για όσους θέλουν να αφεθούν στη μαγεία των εορτών.

 

 Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Μονοήμερη Εκδρομή στο Πάρκο των Ευχών από Θεσσαλονίκη

Συμμετοχή: 15€ το άτομο

 

 

Πληροφορίες - Κρατήσεις

Τηλ: 2310 720 566

email: tsakiristravel@hotmail.com