Ημερήσιες Εκδρομές από Θεσσαλονίκη

Μονοήμερη Εκδρομή

Λουτρά Πόζαρ

Κυριακή 2 Ιουνίου 2019Την Κυριακή 2 Ιουνίου ξεκινάμε τα καλοκαιρινά μπάνια με ημερήσια εκδρομή στα Λουτρά Πόζαρ από Θεσσαλονίκη.


Γιατί να ξεκινήσουμε από τη θάλασσα, όταν μπορούμε να πεταχτούμε στο ποτάμι; Μια εναλλακτική πρόταση για να ξεκινήσετε το καλοκαίρι σας! Μια ξεκούραστη ημερήσια στην γειτονική Αριδαία και τα ιαματικά της Λουτρά, για να απολαύσουμε τη θέα από τα χρυσά και κόκκινα φύλα του βουνού, ενώ βυθιζόμαστε στα ζεστά νερά του Πόζαρ.

 

Υπάρχει άραγε κάποιος που μέχρι τώρα δεν γνωρίζεις τις ιαματικές πηγές Λουτρών Λουτρακίου ή Λουτρών Πόζαρ, αναβλύζουν σε υψόμετρο 360 -390 μ. Δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος και φτάνει σε μεγάλο βάθος, όπου θερμαίνεται, ανεβαίνει ψηλότερα και στην πορεία του εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα συστατικά. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις. Επίσης, ενδείκνυται η ποσιθεραπεία για παθήσεις ήπατος, νεφρών, χολής, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος.

 

Αρπάξτε αντηλιακά, σωσίβια και σαγιονάρες και φύγαμε για μπάνιο στα Λουτρά Πόζαρ, ημερήσια εκδρομή από Θεσσαλονίκη!

 Συμμετοχή: 15 € το άτομο

 

Πληροφορίες – Προγράμματα

Τηλ: 2310 720 566 / tsakiristravel@hotmail.com

Ημερήσια Εκδρομή

Δίον

Παλαιός Παντελεήμων  Πλαταμώνας

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Ημερήσια Εκδρομή στο Διον από Θεσσαλονίκη! Αυτή την Κυριακή στις 9 Ιουνίου ταξιδεύουμε στους θεούς του Ολύμπου, στον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο του Δίον, με τη μονοήμερή μας εκδρομή από Θεσσαλονίκη.

 

Ο αρχαιολογικός χώρος του Διον, απλώνεται κάτω ακριβώς από τον Όλυμπο μέσα σε μια καταπράσινη έκταση . H κατ’ εξοχήν ιερή πόλη των Μακεδόνων, το Δίον, απείχε την εποχή εκείνη μόλις 1,5 χιλιόμετρο από τη θάλασσα και τη διέσχιζε ο τότε ποταμός Βαφύρας. Τις πρώτες γραπτές αναφορές για το Δίον έχουμε τον 5ο αιώνα π.Χ., όμως ήταν ο Αρχέλαος Α’ που αναβάθμισε την πόλη του Δίου σε πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο της περιοχής. Ο μακεδόνας βασιλιάς επέλεξε την πόλη λόγω της σύνδεσής της με τη λατρεία των Μουσών και του Δία κι έτσι το Δίον απέκτησε στην Αρχαία Ελλάδα αίγλη εφάμιλλη με τους Δελφούς στη Στερεά Ελλάδα και την Ολυμπία στην Πελοπόννησο. Οικοδομήθηκαν ναοί, στάδιο, τείχη και τοποθετήθηκαν γλυπτά και αγάλματα, ενώ στο αρχαιοελληνικό θέατρο του Δίου ανέβασε ο τραγωδός Ευριπίδης τα έργα του, «Βάκχες» και «Αρχέλαος».

 

Κατά τους ελληνιστικούς χρόνους το Δίον έφτασε σε μεγάλη ακμή, ενώ παράλληλα οι μεγαλύτεροι μακεδόνες βασιλιάδες τέλεσαν στην πόλη σημαντικές επινίκιες γιορτές κατά τη διάρκεια του βίου τους. Ο Φίλιππος Β’, πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διοργάνωσε στην πόλη αγώνες για να ευχαριστήσει τους θεούς μετά από τη νίκη του στρατού του στην Όλυνθο της Χαλκιδικής, το 348 π.Χ. Μαζί με το γιο του Αλέξανδρο πραγματοποίησαν θυσία στο Δίον για να γιορτάσουν τη μεγάλη νίκη τους επί των συνασπισμένων ελληνικών πόλεων-κρατών στη μάχη της Χαιρώνειας το 338 π.Χ. Την υποταγή και καταστροφή της πόλης της Θήβας το 335 π.Χ. επίσης στο Δίον γιόρτασε ο Αλέξανδρος προσφέροντας θυσία στους θεούς, προτού ξεκινήσει τη μακρά εκστρατεία του στα βάθη της Ασίας. Ένα χρόνο αργότερα, στο Δίον έστειλε ο έλληνας στρατηλάτης τους είκοσι πέντε χάλκινους ανδριάντες, έναν για κάθε νεκρό στρατιώτη της μάχης, προκειμένου να τους τιμήσει μετά την πρώτη σπουδαία νίκη του κατά των Περσών στο Γρανικό ποταμό της Μικράς Ασίας.

 

Οι αρχαιολογικές έρευνες στην περιοχή ξεκίνησαν στις αρχές του 1900 και μέχρι σήμερα έχουν φέρει στο φως το ιερό της Ίσιδας και άλλων θεών της Αιγύπτου, τον μικρό ναό της Υπολυμπιδίας Αφροδίτης, το αρχαιότατο ιερό της Δήμητρας, ελληνιστικό θέατρο της εποχής του Φιλίππου Ε΄ και ρωμαϊκό θέατρο του 2ου αιώνα μ.Χ., στάδιο, την έπαυλη του θεού Διονύσου με τα υπέροχα ψηφιδωτά, νεκροταφείο, καταστήματα, λίθινες στήλες (στο τέμενος του Δία), ωδείο, τείχη, μουσικά όργανα (όπως η ύδραυλις, αρχαίο πνευστό μουσικό όργανο) και λουτρά. Σήμερα τα ερείπια της πόλης βρίσκονται σε απόσταση 4 περίπου χιλιομέτρων από τη θάλασσα.

 

Περπατώντας ανάμεσα στα ψηφιδωτά, στα αρχαία χαλάσματα και τα νερά που πηγάζουν νιώθεις τα βήματα των προηγούμενων επισκεπτών, το αεράκι σου φέρνει ήχους από μακριά, από την εποχή που ο κόσμος ταξίδευε εκεί για να ξεκουραστεί, για να προσκυνήσει αλλά και για να διασκεδάσει.

Ελάτε μαζί μας ημερήσια εκδρομή στο Διον από Θεσσαλονίκη, ελάτε να ανακαλύψουμε την ομορφιά του αρχαίου κόσμου και την διασκέδαση του σύγχρονου.


Ημερήσια Εκδρομή στο Δίον από Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες – Προγράμματα

Τηλ: 2310 720 566 / tsakiristravel@hotmail.com


 
 

Ημερήσια Εκδρομή

Αμμουλιανή

Κυριακή  16 Ιουνίου 2019

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι γεμάτο κοντινές αποδράσεις που θα συνδιάζουν  εκδρομή με λεωφορείο και καραβάκι! Πρώτος προορισμός Αμμουλιανή! Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 ημερήσια εκδρομή σην Αμμουλιανή από Θεσσαλονίκη!Το έχουμε πει «σαν την Χαλκιδική δεν έχει» πόσο μάλλον στο μοναδικό νησί της Χαλκιδικής, στην Αμμουλιανή. Την Κυριακή 10 Ιουλίου φεύγουμε για διπλή ημερήσια εκδρομή στην Τρυπητή και την Αμουλιανή.

 

Ξεκινάμε το πρωινό μας από την Θεσσαλονίκη για την όμορφη παραλία της Τρυπητής όπου από εκεί σας δίνουμε την ευκαιρία να περάσετε απέναντι στο νησί της Χαλκιδικής, την Αμμουλιανή. Η οποία κρατάει την πράσινη ομορφιά και τις παραλίες της Χαλκιδικής παραμένοντας όμως αποκομμένη από την πολυκοσμία του νομού.

 


Συμμετοχή:

12 € το άτομο

*Τιμή εισιτηρίου για καραβάκι Τρυπητή – Αμουλιανή με επιστροφή 5 € το άτομο


Ημερήσιες εκδρομές στην Αμμουλιανή από Θεσσαλονίκη

16  Ιουνιού 2019

14 Ιουλίου 2019


 

Πληροφορίες - Κρατήσεις

Τηλ: 2310 720 566

email: info@tsakiristravel.com  / tsakiristravel@hotmail.com


Ημερήσια Εκδρομή  Αγίου Πνεύματος

Κασταννούσα Σερρών

Μοναστήρι Τιμίου Προδρόμου

Λίμνη Κερκίνη

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Αργία Αγίου Πνεύματος, μη μένεις στην πόλη έλα μαζί ημερήαισα κεδρομή τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 απαντάμε στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστανούσσας και οργανώνουμε ημερήσια εκδρομή από Θεσσαλονίκη για το Πανηγύρι  του Αγίου Πνεύματος στη Καστανούσσας Σερρών.

 

Οι φιλόξενοι κάτοικοι της Καστανούσσας έχουν ετοιμάσει μία διπλή γιορτή για την ημέρα του Αγίου Πνεύματος. Παράλληλα με του εορτασμούς και τις εκδηλώσεις της ημέρας του Αγίου Πνεύματος το Πολιτιστικός Σύλλογος Καστανούσσας διοργανώνει Εκδήλωση Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Τιμώντας έτσι την ιστορία του τόπου και των κατοίκων της Καστανούσσας.

 

Το μεσημέρι το κλίμα αλλάζει και έρχεται η αναγέννηση, η ζωή και η χαρά με πλήρες πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων στη καρδιά του χωριού, με ζωντανή μουσική και παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα.

 

Οι κάτοικοι της Καστανούσσας γνωρίζουν πως οι χαρές και οι λύπες είναι μέρος της ζωής, διαλέγουν να τιμήσουν τη ζωή, την ιστορία με τον καλύτερο τρόπο. Ελάτε να μοιραστούμε αυτές τις στιγμές παρέα με του φιλόξενους και πάντα οργανωμένους κάτοικους της Καστανούσσας Σερρών.

 

Συμμετοχή: 12 € το άτομο από Θεσσαλονίκη

 15€ από Λάκκωμα Χαλκιδικής

Πληροφορίες - Κρατήσεις

Τηλ: 2310 720 566

email:  tsakiristravel@hotmail.com / info@tsakiristravel.gr


 

Ημερήσια Εκδρομή 

Μετέωρα - Καλαμππακα

Κάθε Κυριακή και Δευτέρα

Το καλοκαίρι Κάθε Δευτέρα και Κάθε Κυριακή διοργανώνουμε ημερήσια εκδρομή στα Μετέωρα από Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή των εκλογών, διοργανώνουμε την αναχώρηση για τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων και τα ιστορικά μοναστήρια του. 

 

Είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψεις με λόγια την μαγεία και το δέος που δημιουργούν τα  Μετέωρα στους επισκέπτες τους.  Η πρώτη φορά που θα επισκεφθείς τα Μετέωρα είναι και η πιο συγκλονιστική, όλοι σου έχουν περιγράψει με τον τρόπο τους το τοπίο, έχεις δει φωτογραφίες και σκηνές ακόμη από ταινίες που έχουν γυριστεί.  Ωστόσο τίποτα δεν σε προετοιμάζει γι αυτό που πραγματικά θα βιώσεις.

 

Οι επιβλητικοί μετέωροι βράχοι ορθώνονται τόσο δυνατοί, τόσο αγέρωχοι και παράλληλα τόσο μόνοι στο τοπίο της Καλαμπάκας. Όταν βρίσκεσαι στην σκιά τους πραγματικά νιώθεις πως βρίσκεσαι σε ένα δημιούργημα θεού.  Ίσως αυτό ένιωσαν οι πρώτοι μοναχοί που επισκέφθηκαν τους βράχους και να επέλεξαν να κάνουν τα μοναστήρια τους εκεί.

 

Η Καλαμπάκα δεν πας μόνο για τη θέα, η περιοχή φημίζεται για τις γεύσεις της και μετά από ένα τόσο μεγαλειώδες θέαμα είναι φυσικό να μας ανοίξει η όρεξη. Έτσι θα δοκιμάσουμε τις τοπικές γεύσεις και τα φημισμένα κοντοσούβλια της Καλαμπάκας, απολαμβάνοντας ένα γεύμα με χαλαρή διάθεση παρακολουθώντας τους αναρριχητές στους βράχους που στοχεύουν κάθε φορά ψηλότερα.  Φεύγοντας θα πάρουμε μαζί μας μερικές από τις γεύσεις που προτείνει το Μουσείο Φυσικής ιστορίας και Μανιταριών της πόλης. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα και «γευστικά» μουσεία της πόλης.

 

Κάθε Κυριακή και Δευτέρα

Συμμετοχή: 15 € το άτομο

 

Πληροφορίες – Προγράμματα

Τηλ: 2310 720 566

email: tsakiristravel@hotmail.com