Ημερήσιες Εκδρομές από Θεσσαλονίκη

Καθημερινά Μπάνια από Θεσσαλονικη! Πρωινές και και μεσημεριανές αναχωρήσεις!

Σημεία Επιβίβασης

Εύοσμος

Αμπελόκηποι

Νεάπολη

Μονοήμερη Εκδρομή

Σάνη  ή  Σίβηρη

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Συνεχίζουμε τις δροσερές μας εκδρομές αυτή την Κυριακή 21 Ιουλίου διοργανώνουμε μονοήμερη εκδρομή από Θεσσαλονίκη για τη Σάνη και τη Σίβρη!

Η Σάνη είναι μία από τις πιο διάσημες και ξεχωριστές περιοχές της Χαλκιδικής. Στην περιοχή βρισκόταν κατά την αρχαιότητα η ακρόπολη της αρχαίας Σάνης, μια πόλη που μέχρι την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας άκμαζε στην περιοχή. Κολυμπάμε με θέα τον λόφο του Σάνη.


Στην εκδρομή μας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στη παραλία του Σάνη και την Σίβηρη, παραθαλάσσιο χωριό της Χαλκιδικής, προορισμός για όσους θέλουν οικονομικές διακοπές στην περιοχή! Θα συνδυάσουμε μπάνια στη θάλασσας βόλτα στα δρομάκια και φυσικά μεζέδες στα ταβερνάκια!

Λοιπόν εσείς που θα κολυμπήσετε στη Σάνη ή στη Σίβηρη;


Ημερήσια εκδρομή για μπάνιο από Θεσσαλονίκη, Σάνη – Σίβηρη

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Συμμετοχή 12€

Πληροφορίες Κρατήσεις

2310720566 / tsakiristravel@hotmail.comΗμερήσια Εκδρομή

Λουτρά Πόζαρ Καταρράκτες Έδεσσας

Κυριακή 28 Ιουλίου

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019


Την Κυριακή 28 Ιουλίου  πάμε για μπάνιο στο βουνό με ημερήσια εκδρομή στα Λουτρά Πόζαρ και τους καταρράκτες της Έδεσσας από Θεσσαλονίκη.


Γιατί να ξεκινήσουμε για τη θάλασσα, όταν μπορούμε να πεταχτούμε στο ποτάμι; Μια εναλλακτική πρόταση για το καλοκαίρι σας! Μια ξεκούραστη ημερήσια στην γειτονική Αριδαία και τα ιαματικά της Λουτρά, για να απολαύσουμε τη θέα από τα χρυσά και κόκκινα φύλα του βουνού, ενώ βυθιζόμαστε στα ζεστά νερά του Πόζαρ. Υπάρχει άραγε κάποιος που μέχρι τώρα δεν γνωρίζεις τις ιαματικές πηγές Λουτρών Λουτρακίου ή Λουτρών Πόζαρ, αναβλύζουν σε υψόμετρο 360 -390 μ. Δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος και φτάνει σε μεγάλο βάθος, όπου θερμαίνεται, ανεβαίνει ψηλότερα και στην πορεία του εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα συστατικά. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις. Επίσης, ενδείκνυται η ποσιθεραπεία για παθήσεις ήπατος, νεφρών, χολής, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος.


Μετά τα λουτρά και τη στάση για φαγητό που θα κάνουμε στην  Όρμα, θα περάσουμε για ένα δροσερό καφέ κάτω από τη σκιά των πλατάνων και με υπέροχη θέα στους Καταρράκτες της Έδεσσας και τον κάμπο της Πέλλας. Μια γεμάτη αλλά κυρίως απολαυστική εκδρομή!

 

Αρπάξτε αντηλιακά, σωσίβια και σαγιονάρες και φύγαμε για μπάνιο στα Λουτρά Πόζαρ, ημερήσια εκδρομή από Θεσσαλονίκη!

 

Ημερήσια Εκδρομή Λουτρά Πόζαρ

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Συμμετοχή 15€


Ημερήσια Εκδρομή

Τρανή Αμμούδα

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Την Κυριακή 4 Αυγούστου διοργανώνουμε ημερήσια εκδρομή στη Τρανή Αμμούδα από Θεσσαλονίκη! Η Τραννή Αμμούδα λίγο έξω από τον Όρμο Παναγιας για χρόνια παρέμενε κρυφό μυστικό.  Τώρα όμως, το μυστικό αποκαλύφθηκε και έγινε δικό μας!

 

Επιστρέφουμε στη παραλία που χαρακτηρίζεται από το μεγάλο πλάτος της ακτής και φυσικά από έλειψη της πέτρας. Από εκει πηγάζει και το όνομα της όπως ήταν αναμενόμενο. Τα νερά της δροσερά, αναζωγονητικα καθώς δεν δεν βρίσκεται σε κάποιο κολπίσκο. Η Τρανή Αμμούδα έιναι μια παραλία  «που μεταδίδει στον επισκέπτη ένα αίσθημα ελευθερίας και χαλάρωσης του μυαλού, ένα αίσθημα ονείρων που γίνονται πραγματικότητα. Περπατήστε κατά μήκος των κυμάτων, ανεβείτε στα ερείπια του παλιού πύργου και αφήστε τον αέρα να σας χτυπήσει στο πρόσωπο. Νιώστε την αύρα και την ενέργεια που αναδίδει το αρχαίο ακρωτήρι» μας συμβουλεύουν οι φίλοι μας από τη Σιθωνία.

 

Απολαύστε μαζί μας και αυτή την Κυριακή!

Ημερήσια Εκδρομή Τρανή Αμμουδα και Όρμος Παναγιάς από Θεσσαλονίκη

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Συμμετοχή: 12 €


 

Μονοήμερη Εκδρομή

Παναγία Σουμελά &

Άγιος Νικόλαος Ναούσης

Κυριακή 11 Αυγούστου


Κυριακή 11 Αυγούστου  Μάιου  οργανώνουμε ημερήσια εκδρομή στη Παναγία Σουμελά από Θεσσαλονίκη.  Λίγες ημέρες πριν την σπουδαία ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ταξιδεύουμε στις καταπράσινες πλαγιές της Καστανιάς Ημαθίας.

 

Οι Πόντιοι που έφτασαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας, έφεραν μαζί τους τις παραδόσεις τους, τα έθιμα τους και γέμισαν την Ελλάδα με τη δύναμη, το κουράγιο και το κέφι τους για ζωή. Μαζί τους διασώθηκαν και τα κειμήλια της Χριστιανικής Πίστης στην περιοχή το Πόντου.

 

Η ιστορία τη Παναγία Σουμελά μπορεί να ξεκίνησε στα όρη της Τραπεζούντας αλλά ολοκληρώθηκε εδώ στη φιλόξενη αγκαλιά του Βερμίου. Η ιστορία της Παναγίας Σουμελά στην Βέροια ξεκινάει όταν το 1951 ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη το σωματείο Παναγία Σουμελά με πρωτεργάτη τον γιατρό Φίλωνα Κτενίδη από την Κρώμνη του Πόντου και τον Αύγουστο του 1952 ύστερα από σοβαρές και υπεύθυνες προσπάθειες η εικόνα της Παναγίας, που μέχρι τότε αποτελούσε μουσειακό έκθεμα, ενθρονίστηκε με επισημότητα στον ναό που χτίστηκε στο όρος Βέρμιο σε περιοχή που παραχώρησε η κοινότητα της Καστανιάς.  Τον Αύγουστο του 1993 παραδόθηκαν από το βυζαντινό μουσείο Αθηνών ο πολιτικού Σταύρος και το Ευαγγέλιο του όσιου Χριστόφορου.  

 

 

Ταξιδεύουμε λοιπόν στη φιλόξενη αγκαλιά της Παναγίας Σουμελάς στο Βέρμιο, για μια δροσερή απόδραση μέσα στην καρδιά της άνοιξης, για να  διασκεδάσουμε, να τιμήσουμε και να θυμηθούμε πως η δύναμη για ζωή πηγάζει μέσα από την καρδιά μας! Θα ολοκληρώσουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη στον Άγιο Νικόλαο Ναούσης.

 

Μονοήμερη Εκδρομή Παναγία Σουμελά από Θεσσαλονίκη

Κυριακή 11 Αυγούστου

Συμμετοχή: 15€

Κρατήσεις Πληροφορίες

2310720566 / tsakiristravel@hotmail.com


Μονοήμερη Εκδρομή

Αμμόλοφοι Καβάλας

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Η τελευταία Κυριακή του Αγυούστου θα μας βρεί να ταξιδεόυμε για μπάνιο στην Καβάλα!! Κυριακή 25 Αυγούστου πάμε για μπάνιο! Φεύγουμε ημερήσια εκδρομή στους Αμμόλοφους της Καβάλας!

 

Αναχωρούμε από τη Θεσσαλονίκη για μια δροσερή ημερήσια απόδραση. Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Καβάλα θα μας υποδεχθεί το γραφικό χωριό της Νέας Ηρακλείτσας με το όμορφο λιμάνι της. Θα συνεχίσουμε για μπάνιο στους Αμμόλοφους της Νέας Περάμου. Η πιο γνωστή θα μπορούσαμε να πούμε παραλία της Καβάλας, για στιγμές χαλάρωσης και δροσιάς που αλλού, στη θάλασσα.

 

Συμμετοχή: 15 € το άτομο

Πληροφορίες - Κρατήσεις

Τηλ: 2310 720 566

email: tsakiristravel@hotmail.com  


Ημερήσια Εκδρομή 

Μετέωρα - Καλαμππακα

Κάθε Κυριακή & Δευτέρα

Το καλοκαίρι Κάθε Δευτέρα και Κάθε Κυριακή διοργανώνουμε ημερήσια εκδρομή στα Μετέωρα από Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή των εκλογών, διοργανώνουμε την αναχώρηση για τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων και τα ιστορικά μοναστήρια του. 

 

Είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψεις με λόγια την μαγεία και το δέος που δημιουργούν τα  Μετέωρα στους επισκέπτες τους.  Η πρώτη φορά που θα επισκεφθείς τα Μετέωρα είναι και η πιο συγκλονιστική, όλοι σου έχουν περιγράψει με τον τρόπο τους το τοπίο, έχεις δει φωτογραφίες και σκηνές ακόμη από ταινίες που έχουν γυριστεί.  Ωστόσο τίποτα δεν σε προετοιμάζει γι αυτό που πραγματικά θα βιώσεις.

 

Οι επιβλητικοί μετέωροι βράχοι ορθώνονται τόσο δυνατοί, τόσο αγέρωχοι και παράλληλα τόσο μόνοι στο τοπίο της Καλαμπάκας. Όταν βρίσκεσαι στην σκιά τους πραγματικά νιώθεις πως βρίσκεσαι σε ένα δημιούργημα θεού.  Ίσως αυτό ένιωσαν οι πρώτοι μοναχοί που επισκέφθηκαν τους βράχους και να επέλεξαν να κάνουν τα μοναστήρια τους εκεί.

 

Η Καλαμπάκα δεν πας μόνο για τη θέα, η περιοχή φημίζεται για τις γεύσεις της και μετά από ένα τόσο μεγαλειώδες θέαμα είναι φυσικό να μας ανοίξει η όρεξη. Έτσι θα δοκιμάσουμε τις τοπικές γεύσεις, απολαμβάνοντας ένα γεύμα με χαλαρή διάθεση παρακολουθώντας τους αναρριχητές στους βράχους που στοχεύουν κάθε φορά ψηλότερα.  Φεύγοντας θα πάρουμε μαζί μας μερικές από τις γεύσεις που προτείνει το Μουσείο Φυσικής ιστορίας και Μανιταριών της πόλης. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα και «γευστικά» μουσεία της πόλης.

 

Κυριακή 30 Ιουνίου αλλά και κάθε Κυριακή και Δευτέρα

Συμμετοχή: 15 € το άτομο

 

Πληροφορίες – Προγράμματα

Τηλ: 2310 720 566

email: tsakiristravel@hotmail.com