Ημερήσιες Εκδρομές από Θεσσαλονίκη

 

Ημερήσια Εκδρομή

Λουτρά Πόζαρ

& Έδεσσα

Κυριακή 20 Ιανουαρίου

Τι θα λέγατε για μια εκδρομή μέσα στην καρδιά του χειμώνα στη θερμή αγκαλιά των Λουτρών του  Πόζαρ; Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου φεύγουμε μονοήμερη εκδρομή στα Λουτρά Πόζαρ από Θεσσαλονίκη.

 

Υπάρχει άραγε κάποιος που μέχρι τώρα δεν γνωρίζεις τις ιαματικές πηγές Λουτρών Λουτρακίου ή Λουτρών Πόζαρ, αναβλύζουν σε υψόμετρο 360 -390 μ. Δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος και φτάνει σε μεγάλο βάθος, όπου θερμαίνεται, ανεβαίνει ψηλότερα και στην πορεία του εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα συστατικά. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις. Επίσης, ενδείκνυται η ποσιθεραπεία για παθήσεις ήπατος, νεφρών, χολής, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος.

 

Αυτή τη φορά θα σας ζητήσω, στην εκδρομή μας, να φέρετε και όλη την κούραση που έχετε μέσα στην ψυχή σας και πάνω στη πλάτη σας, για να την αφήσουμε εκεί, στις ζεστές πηγές της Λουτρόπολη της Αριδιαίας

Απολαύστε τα θερμά νερά και ξεκουράστε το σώμα μας σας με ένα χαλαρωτικό μασάζ στις εγκαταστάσεις των λουτρών.  


Συμμετοχή: 12 € το άτομο

 

Πληροφορίες – Προγράμματα

Τηλ: 2310 720 566

email:  tsakiristravel@hotmail.com


Ημερήσια Εκδρομή σε χιονοδρομικό

Ελατοχώρι Πιερείας

Κυριακή 27 Ιανουαρίου

Κλείνουμε τον μήνα  δυναμικά με μία εκδρομή γεμάτη ενέργεια. Την Κυριακή  27 Ιανουαριου οργανώνουμε ημερήσια εκδρομή από την Θεσσαλονίκη για το Ελατοχώρι και το φημισμένο χιονοδρομικό του κέντρο.

 

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου το συναντάμε στη βορειοανατολική πλευρά των Πιερίων Ορέων, στη θέση "Παπά Χωράφι", και σε υψόμετρο 1450μ. Βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία με καταπληκτική θέα προς τον Όλυμπο και τον Αλιάκμονα. Αν και είναι ένα σχετικά καινούριο χιονοδρομικό κέντρο, έχει γίνει δημοφιλή στους λάτρεις των χειμερινών σπορ, οι οποίοι και κατακλύζουν τις πίστες του. Γεγονός που οφείλεται τόσο στις άρτιες υποδομές του κέντρου όσο και στην υπέροχη φύση που το περιβάλει.

 

Οι εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου περιλαμβάνουν 10 πίστες  με κυμαινόμενη υψομετρική διαφορά και με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας ώστε να ικανοποιούνται τόσο οι έμπειροι και απαιτητικοί σκιέρ, όσο και οι αρχάριοι που πρωτοδοκιμάζουν τις δυνατότητές τους στο δημοφιλέστερο χειμερινό σπορ. Επίσης, λειτουργεί μια πίστα για snowboard και μια για έλκηθρα!

 

Ναι ναι καλά όλα αυτά…ας περάσουμε στα ουσιαστικά, όπως το που μπορούμε να πιούμε μια ζεστή σοκολάτα με ωραία θέα…όπως χιλιάδες φορές έχω γράψει και όχι δε κουράζομαι ποτέ να το γράφω, το μεγαλύτερο πλήθος των επισκεπτών ενός χιονοδρομικού κέντρου δεν ασχολείται με τις χιονοδρομικές δραστηριότητες. Τι κάνει; Χαλαρώνει και απολαμβάνει την θέα, το χιόνι και τον ζεστό καφέ του.

 

Για όσους δεν κάνουν σκι, στη βάση του χιονοδρομικού λοιπόν υπάρχει, ένα καινούργιο διώροφο σαλέ, το οποίο διακρίνεται για την μοντέρνα αισθητική του, η οποία εναρμονίζεται με το περιβάλλον.

 

Αρπάξτε λοιπόν τον εξοπλισμό σας, την παρέας σας και τους « κολλητούς» σας για μια εκδρομή με θέα τους Θεούς του Ολύμπου.

 

Αν δεν έχετε δικό σας εξοπλισμό μη στεναχωριέστε υπάρχουν καταστήματα πώλησης και ενοικίασης εξοπλισμού και ειδών χιονοδρομίας. Αν τώρα δεν έχετε « κολλητούς» λυπάμαι δεν υπάρχει ανάλογο κατάστημα ενοικίασης, δε πειράζει όμως θα κάνετε νέους φίλους στην εκδρομή μας.

 

Μονοήμερη εκρομή από Θεσσαλονίκη στο Ελατοχώρι

 Συμμετοχή: 12 € το άτομο

 

Πληροφορίες – Προγράμματα

Τηλ: 2310 720 566

email: info@tsakiristravel.com / tsakiristravel@hotmail.com


 

Ημερήσια Εκδρομή

Βελβεντό - Νεράιδα

Φράγμα Πολυφύτου

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019Νεράιδα, σε μια ακόμη αρχόντισσα της Μακεδονίας.  Κυριακή  3 Φεβρουαρίου μονοήμερη εκδρομή από τη Θεσσαλονίκη για το Βελβεντό και τη Νεράιδα!

 

Ταξιδεύουμε στο γραφικό Βελβεντό, Σε απόσταση αναπνοής από τη λίμνη Πολυφύτου του Αλιάκμονα, αφήστε τα βήματά σας να σας οδηγήσουν στις μικρές γειτονιές της πόλης, όπως στου «Ψυρή», στην «Μπαράγκα» και στο «Τσαμπλάκ» και δεχτείτε τη φιλοξενία των κατοίκων. Μην παραλείψετε να δοκιμάστε την τοπική κουζίνα στα ταβερνάκια της πλατείας. Το Βελβεντό φημίζεται για το ντόπιο τσίπουρο και το κρασί του, τους νοστιμότατους μεζέδες, τα ουζερί, τις ταβέρνες και τα καφέ του.

 

Δεν σταματάμε εκεί, θα διασχίσουμε την λίμνη Πολυφύτου, που διαμορφώθηκε κατά τη δεκαετία του ’70 (1975), μετά από την κατασκευή του Υδροηλεκτρικού Σταθμού (ΥΗΣ) Πολυφύτου. Η Λίμνη ανήκει στη ΔΕΗ. Μολαταύτα έχει παραχωρηθεί στους κατοίκους των γύρω περιοχών, για αλιευτική και οικοτουριστική εκμετάλλευση, εκεί θα δούμε την Νεράιδα να υψώνεται αρχοντικά στον λόφο στέκεται πάνω από τη γέφυρα των Σερβίων σαν άλλη κυρά της Λίμνης  και να τη φυλάει. Ανακαλύψτε την όμορφη Κοζάνη μαζί μας!

 

Αναχώρηση νωρίς το πρωί

Τιμή: 15 € το άτομο

 

Ημερήσια Εκδρομή

Χιονδρομικό κέντρο

3 - 5 Πηγάδια

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου

Αυτή την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου ετοιμαστείτε για ημερήσια εκδρομή από Θεσσαλονίκη στο χιονοδρομικό κέντρο 3 – 5 Πηγάδια από Θεσσαλονίκη!!

 

Ντυθείτε ζεστά, αρπάξτε το εξοπλισμό σας και φύγαμε!! Αν δεν έχετε εξοπλισμό θα βρείτε εκεί, αν δεν έχετε παρέα, σίγουρα θα βρείτε εκεί και αν δεν κάνετε ΣΚΙ θα βρείτε ζεστή σοκολάτα να σας περιμένει με θέα τις χιονισμένες πίστες.

 

Το χιονοδρομικό κέντρο "3-5 Πηγάδια" βρίσκεται σε υψόμετρο 1430-2005 μ. Είναι από τα πιο σύγχρονα και αγαπημένα χιονοδρομικά της χώρας με ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις για τουριστική αλλά και αθλητική χιονοδρομία. Διαθέτει πίστες κάθε βαθμού δυσκολίας και πίστες δρόμων αντοχής, εναέρια διπλή καρέκλα, 5 συρόμενους αναβατήρες και baby lifts.  Ενώ είναι το μόνο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας που διαθέτει σύστημα τεχνητής χαύνωσης.

Αναχωρούμε στις 07:00 το πρωί από το κέντρο της Θεσσαλονίκης για την εκδρομή μας στο Χιονοδρομικό κέντρο 3- 5 πηγάδια, για να απολαύσουμε τα χιόνια, τη θεά και για να ξεκινήσουμε δυναμικά τη Χρονιά μας!!!

Συμμετοχή:

Ημερήσια Εκδρομή 3-5 Πηγάδια

15 € το άτομο

 

 

Πληροφορίες – Κρατήσεις

Τηλ: 2310 720 566

email: info@tsakiristravel.gr